JuuriJuhla-RotFest - Folkmusik i Esbo 7.-14.4.2018

 

Artister

 
 
Espoon pelimannit & Elina Sauri

Espoon pelimannit & Elina Sauri

Esbo Spelmanslag är en glad och representativ spelmansorkester från Esbo vars svängiga spelstil är känd även utanför huvudstadsregionen. Gruppen är särskilt efterfrågad som dansorkester på många evenemang. För orkesterns konstnärliga nivå svarar magistern i musik Pekka Pentikäinen.

Som solist för Esbo Spelmanslag får vi nu för första gången se Elina Sauri, som fortsätter i sin mor Vieno Kekkonens fotspår i denna uppgift. Elina Sauri har erfarenhet av olika estrader från en över 30 år lång period. Hon är en mångsidig sångerska som kan både schlager, swing & jazzballader, dansmusik, visor, gospel… och bossa nova på portugisiska.

www.espoonpelimannit.fi
www.elina-sauri.comti

 
Jussi Tarkkanen Combo

Jussi Tarkkanen Combo

I Jussi Tarkkanen Combo spelar Jussi Tarkkanen, Maria Kalaniemi, Timo Alakotila och Sofia Tarkkanen.

www.mariakalaniemi.com

www.timoalakotila.com

 
 

Leikarit

Spelmansgrupp Leikarit har spelat sedan från 1975, inte bara hemma i Helsingfors storstadsområde utan också på andra ställen i Finland och utomlands.
Ulla Hillebrandt (violin, sång)
Jussi Tarkkanen (violin)
Maarit Kyllönen (violin)
Raimo Nummela (haitar)
Jaakko Heikkinen (klarinett)
Tony Wallius (klarinett)
Panu Helke (bas)

www.leikarit.fi/

 
Senni Eskelinen & Riikka Timonen

Senni Eskelinen & Riikka Timonen

Riikka Timonen har blivit känd som en sångare av Värttinä och Adiemus Singers. Hon har varit två gånger i Eurovision Song Contest  (Toarie 2004 och Meren 2009), och någon kunde känna igen Riikkas röst i det populära TV-seriens Taivaan tulet soundtrack, som består av musik komponerat av Ismo Alanko.

Senni Eskelinen är en av de mest kända kantele spelare i Finland. Hon började spela vid 8 års ålder med en konsertkantele, som ombytas till en elektrisk när hon var tonåring. Genom åren har han hittat många sätt att spela detta traditionella instrument; från kareliska melodier till tungmetall och progressiv rock.

www.artprevolution.com/riikka

 
Väsen

Väsen

Den internationellt kända folkmusikgruppen från Sverige spränger loss energi såväl på scenen som bland publiken och sprider gott humör! Toppmusikerna Olov Johansson (nyckelfiol), Mikael Marin (altviolin) och Roger Tallroth (12-strängad gitarr) skapar tillsammans intensivt oemotståndlig, oförglömlig och hetsande musik. Väsen, som turnerat världen i 28 år och släppt 18 skivor, ger aldrig konserter som är lika varandra.
www.vasen.se/

 
Wimme & Rinne

Wimme & Rinne

 
 

Rot Fest på Facebook

© 2013-2016 Juurijuhla-RotFest -yhdistys ry, www-toteutus Tietotemput Oy