KANSANMUSIIKKIA ESPOOSSA 9.-14.4.2012
 

Esiintyjät

(aakkosjärjestyksessä)
Esiintyjinä mm.

Espoon pelimannit

Espoon pelimannit - Esbo spelmanslag on hyväntuulinen ja edustava pelimanniorkesteri Espoosta, jonka svengaava soittotyyli tunnetaan pääkaupunkiseudun ulkopuolellakin. Erityisen kysytty yhtye on monien tapahtumien tanssiorkesterina. www.espoonpelimannit.fi

Halsbrytarna

Halsbrytarna eli Kaulankatkojat on suomenruotsalainen pelimanniryhmä Helsingin alueelta. Ryhmä perustettiin syksyllä 1973 Åke Grandellin aloitteesta. Yhtyeen johtajana toimii mestaripelimanni Ricke Mette. Ryhmään kuuluu 14 soittajaa. Ohjelmisto koostuu suomenruotsalaisista, suomalaisista ja pohjoismaisista pelimannikappaleista sekä omista sävellyksistä: mm. valssia, jenkkaa, masurkkaa, polkkaa, kansanomaista laulua sekä hamboa.
koti.welho.com/gbarlund/hals

Hohka

Hohka on vuonna 2006 perustettu helsinkiläisyhtye, jonka musiikki pohjautuu suomalaiseen ja pohjoismaiseen kansanmusiikkiin ja poimii matkaansa musiikillisia oivalluksia ympäri maailmaa. Hohkan kappaleissa kuuluu toisaalta konstailematon perinnetietous, toisaalta spontaani luomisen riemu. Hohka julkaisi ensilevynsä vuoden 2011 lopussa. Hohka voitti NORD11-kilpailussa pohjoismaiden mestaruuden yhtyesarjassa. Yhtyeen kokoonpano: Meriheini Luoto (viulu), Valtteri Lehto (kantele), Veikko Muikku (haitari), Maksim Purovaara, (kontrabasso)

www.hohka.net


Juurikadun orkesteri

Juurikadun orkesteri ammentaa kansanmusiikin juurilta uutta lastenmusiikkia. Yhtye vie kuulijansa mukanaan Juurikadulta Lapin kautta aina Himalajalle saakka! Konsertissa tutustutaan myös Juurikadun asukkaisiin. Värikkäästä hahmogalleriasta löytyvät mm. Hammajainen, Nukku-Matti ja Takkupeikko.
Omaperäisen musiikin taustalta löytyy laaja-alainen joukko kotimaisen musiikkikentän huippuosaajia: Silja Palomäki (laulu, kantele, harmoni, klarinetti, nokkahuilu), Anne-Mari Kivimäki (haitarit, melodika, laulu), Matti Laitinen (kitara, mandoliini, laulu) ja Ville Rauhala (kontrabasso, laulu)
Juurikadun orkesteri

Mimmit

Mimmit on riemastuttavan hauska kahden karjalaissisaruksen muodostama duo, jonka esitykset pulppuavat laulua, tanssia ja puhetta. Mimmien lokakuussa julkaistu levy "Maailman ympäri" vie Hansun ja Pauskin musiikilliselle matkalle maailman eri kolkkiin. Mimmit voi myös nähdä seikkailemassa MTV3:n Juniori-kanavan Mimmikoto-ohjelmassa!

Mimmit

Suden aika

Suden ajan musiikissa yhdistyy uusi ja vanha; vanhat, perinteiset mutta ajattomat suomalaiset runolaulutekstit ja uusi musiikki. Suden aika on neljän naisen lauluyhtye, ja laulujen aiheena on naisen elämä eri vaiheissaan. Suden aika ei ole perinteinen kansanmusiikkiyhtye, vaikka myös sävelkieli ammentaa vahvasti hienosta pohjoismaisesta ja suomensukuisesta kansanmusiikkiperinteestä. Musiikin yhtye säveltää itse ja tekee sovitukset yhdessä, vahvasti improvisaatioon pohjaten. Teksteinä Suden aika käyttää sekä vanhoja lyyrisiä kansanrunoja että uusia, itse runolaulumitalla kirjottamiaan tekstejä. Musiikissamme pääpaino onlaululla, mutta mukana on myös erilaisia kanteleita, moraharppua, pitkähuiluja, udu-rumpua, irimbaa ym. Yhtyeen kokoonpano: Veera Voima, Nora Vaura, Liisa Matveinen, Katariina Airas.

Suden aika

Taikatuu

Yhtyeen folk-popissa kuulee vaikutteita ja rytmejä ympäri maailman. Lyriikan ja sävelten takana on yhtyeen solisti Katja Lampela. Vaaran merkit -albumi julkaistiin vuoden 2010 lopussa. Yhtyeen kokoonpano:
Katja Lampela, laulu ja kitara
Päivi Huotari, haitari ja taustalaulu
Milla von Konow, basso ja taustalaulu
Sami Rönkä, perkussiot

Taikatuu

Törnroos Benny

Benny Törnroos on suomenruotsalainen laulaja ja näyttelijä. Yksi hänen tunnetuimmista laulamista kappaleista on Muumilaakson tarinoita -animaatiosarjan tunnuskappale. Lastenlevyjen lisäksi hän on laulanut musiikkia aikuisille. Hän laulaa sujuvasti sekä suomeksi että ruotsiksi. Hän on laulusolistina Country Express -kantriyhtyeessä joka teki paluun konserttilavoille vuonna 2008. 1980-luvulta lähtien Törnroos on esiintynyt myös esim. Society Fox Orchestra ja Brushane Big Band -yhtyeissä. Viime vuosina Benny Törnroos on vetänyt paljon yhteislauluja Calle Petterssonin kanssa.

Benny Törnroos

Vallilan Tango

Vallilan Tango on nostalgista suomalaista tanssimusiikkia soittava seitsenhenkinen tanssiorkesteri Helsingin Vallilasta. Yhtyeen repertuaariin kuuluvat peruslavatanssit: tango, valssi, hidasvalssi, foksi, hidas foksi, beguine, humppa, jenkka, polkka, rumba... Yhtyeen kokoonpanossa soittaa viulu (Mari), klarinetti (Antti), trumpetti (Jenni), hanuri (Sakari), kontrabasso (Ilpo) sekä rummut (Artsi). Eksoottista lisäväriä perinteiseen orkesterikokoonpanoon tuo hollantilainen solisti Hans Wessels, joka tulkitsee riipaisevat iskelmät kotimaansa jättäneen immigrantin haikeudella.

Vallilan Tango

Väsen

Kansainvälisesti tunnettu kansanmusiikkiyhtye Ruotsista räjäyttää energiat valloilleen niin lavalla kuin katsomossa ja saa iloiselle mielelle! Persoonalliset muusikot Olov Johansson( avainviulu), Mikael Marin (alttoviulu) ja Roger Tallroth (12-kielinen kitara) loihtivat yhdessä intensiivisen vastustamatonta, unohtumatonta ja villitsevää musiikkia. Kaksikymmentä vuotta maailmaa kiertäneen ja 15 levyä julkaisseen Väsenin matka jatkuu.

Väsen

Wimme

Wimme Saari on yksi Suomen tunnetuimmista saamelaisen musiikin esittäjistä. Musiikissaan Wimme yhdistää omaksumaansa muinaista saamelaista joikua omiin improvisaatioihinsa. Joiuissaan Wimme rakentaa intensiivisiä melodisia kaaria ja venyttäen äänensä pehmeästä falsetista raskaaseen baritoniin.
”Minulle joikaaminen on syvin väylä kertoa tunteistani ja taustastani”.
Wimme Saari, joiku
Tapani Rinne, klarinetit
Juuso Hannukainen, perkussiot
Matti Wallenius, akustiset kielisoittimet
Tuomas Norvio, elektroniikka

Wimme